Skip to content
Back to Recipes

RIBA NA VERACRUZ NAČIN

RIBA NA VERACRUZ NAČIN

Ingredients (2 people):

  • 1 paradajz, iseckan
  • 1/2 glavice crnog luka, isečene na tanke kriške
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1 kašičica kapara
  • 2 kašike zelenih maslinki, tanko narezanih
  • 1 kašičica svežeg peršuna, sitno iseckanog
  • 2 kašike paradajz sosa
  • 1 kašičica maslinovog ulja
  • so
  • biber
  • 2 filea bele ribe
  • papir za pečenje
  • voda

Preparation time: 17 min.

Cooking time: 0 min.

Difficulty: average

Preparation:

  • U činiji za mešanje, izmešajte paradajz, luk, beli luk, kapare, masline, peršun, paradajz sos i maslinovo ulje. Posolite i pobiberite po želji. Zatvorite posudu i dobro je protresite, da se sastojci dobro pomešaju.

  • Isecite dva papira za pečenje, odgovarajuće veličine, tako da na svakoga od njih položite po jedan riblji file.

  • U Tiganj za pečenje ili Vok sipajte vodu, na nju postavite Posudu za kuvanje na pari u koju ćete položiti ribu položenu na papir za pečenje. Po vrhu svakog filea dodajte pripremljenu mešavinu od paradajza, koristeći pritom Pribor za salatu. Poklopite i pecite na srednje jakoj temperaturi, približno 12 minuta.

Additional Note: