Skip to content
Back to Recipes

KROKETI OD PIRINČA SA SIROM

KROKETI OD PIRINČA SA SIROM

Ingredients (24 people):

  • 90 g sira (ementaler ili parmezan)
  • 270 g pirinča za rižoto (arborio)
  • 700 ml vode
  • 30 g putera, neslanog, malo razmekšanog
  • so i biber po ukusu
  • Paniranje:
  • 30 g prezli
  • 65 g sira (parmezan ili ementaler)

Preparation time: 15 min.

Cooking time: 38 min.

Standing time: 20 min.

Difficulty: easy

Preparation:

  • Pomoću Chefa Grati II, odvojeno naribajte obe količine sira navedene u receptu, 90 g i 65 g, i ostavite ih sa strane do upotrebe.

  • Pirinač sipajte u cediljku i dobro ga isperite i ocedite.

  • Isprani pirinač potom prebacite u Posudu za kuvanje pirinča, 3 l, dolijte vodu, pokrijte i kuvajte u mikrotalasnoj rerni 16–18 minuta na 600 W. Kuvani pirinač pustite da odstoji 5 minuta. Ako je na dnu posude još uvek voda, vratite pirinač u mikrotalasnu rernu da se dokuva još 1–2 minuta.

  • Pirinču dodajte puter, naribani sir, posolite i pobiberite po ukusu i sve zajedno promešajte dok se puter potpuno ne istopi.  Pustite da odstoji 10–15 minuta, ne više, jer će se pirinač previše stegnuti i biće previše tvrd za oblikovanje.

  • Izvadite rešetku i rernu zagrejte na 220 °C sa uključenom ventilacijom.

  • Za paniranje u Ekstra Chefu SuperSonic dodatno sameljite prezle i 65 g naribanog sira i prespite u činiju srednje veličine.

  • Silikonsku podlogu za pečenje sa podignutim ivicama postavite na hladnu rešetku iz rerne.

  • Pomoću srednje merice Pomoćnika za oblikovanje i merenje, oblikujte krokete od pirinča, uvaljajte ih u mešavinu prezli i sira i ređajte na podlogu za pečenje. .

  • Pecite približno 20 minuta. Poslužite ih kao predjelo uz zelenu salatu.

Additional Note: